Izdelava spletnih strani

Izdelava spletnih strani je naša strast

 

“Zato to delamo dobro!”

 

 • Ali želite tudi vi s svojo spletno stranjo dosegati odlične rezultate?
 • Želite novo spletno stran po najbolj konkurenčni ceni?
 • Poglejte, kaj smo do sedaj že naredili, preberite nekaj nasvetov naše ekipe in stopite v stik z nami
 • Z veseljem bomo pomagali tudi vam

NAŠE DELO V ŠTEVILKAH:

312+
Zadovoljnih strank
2215+
Ključnih besed v Googlu
181
Izdelanih spletnih strani
201
Zaključenih projektov

Izdelava spletnih strani v WordPressu

Izdelava spletnih strani s sistemom WordPress ima veliko pozitivnih lastnosti. Med drugim ga odlikuje CMS skripta, ki je uporabniku nadvse prijazna, saj je prevedena v slovenski jezik, enostavna je za uporabo, ter je pogosta izbira posameznikov in podjetij. Na svetu je kar 25 odstotkov strani izdelanih v WordPressu. Poleg ugodne cene vam v podjetju Spletni partner zagotavljamo tudi ostale ključne elemente, ki spletno stran naredijo delujočo, to sta predvsem registracija izbrane domene in vzpostavitev spletnega gostovanja. Takšna stran je funkcionalna, uporabna in enostavna. Pojavlja se na visokih pozicijah v Google iskalniku, ker je enostavna za optimizacijo.

Žal so nekatere ostale vrste spletnih strani za optimizacijo nemogoče, saj jim to preprečuje že njihova izdelava oziroma osnovaIzdelava spletnih strani se lahko nadgradi s pomočjo dodatnih vtičnikov, ki se nahajajo v WordPress skladišču. Z njimi je možno spletno stran spremeniti v spletno trgovino, foto-galerijo, blog in podobno. Uporabljate, posodabljate in upravljate jih lahko preko administratorskega vmesnika, ki vam nudi možnost lastnega kreiranja spletne strani.

Kaj smo že naredili in na kaj smo ponosni:

V primeru vprašanj ali želje po sodelovanju nam prosimo pošljite sporočilo

 

Zakaj je izbira spletne strani izdelane v WordPressu dobra odločitev?

Zakaj je izbira spletne strani izdelane v WordPressu dobra odločitev?

 • Je enostavna za uporabo, njene vsebine boste lahko dodajali kar sami
 • Njen videz lahko določite s pomočjo tem in vtičnikov
 • Je poceni in enostavna za optimizacijo
 • Njene namestitve in posodobitve so prijazne uporabniku
 • Je hitra, dodajanje vtičnikov in dodatkov pa je mačji kašelj
 • WordPress ponuja rešitev skoraj za vse vaše želje

izdelava spletnih strani

Domena in spletno gostovanje

Izdelava spletnih strani od nas najprej zahteva ime domene oziroma spletne strani. Domene imajo različne končnice, najbolj pogoste pa so .com (company) in .si (oznaka za Slovenijo). Če imate stran v slovenskem jeziku je najbolje, da jo registrirate s končnico .si, saj je v Sloveniji ta končnica najbolj prepoznavna. V kolikor je vaša domena že zasedena, si izberite drugo, podobno ali ne, ter jo registrirajte. Pogoste domene, kot so na primer pohistvo.si ali okna.si, verjetno ne bo mogoče nikoli več registrirati, možno je le v primeru, če lastnik strani svoje registracije ne podaljša. Domeno registrirate pri podjetju, ki se ukvarja z registracijo domen. Ponudnikov je izredno veliko, zato si izberite takšnega, ki vam bo pisan na kožo. Izdelava poleg tega zahteva še spletno gostovanje, ki predstavlja prostor na strežniku na katerega nalagamo vsebine spletne strani (slike, vtičnike, skripte,…). S pomočjo gostovanja imajo obiskovalci dostop do spletne strani, ki je shranjena na računalniku in internetnem omrežju. Ko uredite domeno in spletno gostovanje, se lahko izdelava začne.

registracija domene

 

Namestitev spletne strani v wordpressu in prijava

Izdelava spletnih strani v WordPressu se začne z inštalacijo strani, zatem pa si izberete obliko, ki jo želite imeti. Izbirate lahko med velikim številom brezplačnih oblik, na voljo pa so tudi tiste plačljive. Slednje so običajno bolj kvalitetne in profesionalne, njihova cena pa se giblje od 100 do 200 dolarjev. Pri odločitvi med brezplačno ali plačljivo temo imejte v mislih, da z izgledom spletne strani predstavljate svoje podjetje oziroma dejavnost neki določeni publiki.

Po končani namestitvi se prijavite v administracijski vmesnik, preko katerega urejate vašo WordPress stran. Prijavite se z www.vasadomena.si/wp-login.php in sicer z vašim uporabniškim imenom in geslom, ki ste ga izbrali. Ko se prijavite v izdelano spletno stran, vam pokaže vašo nadzorno ploščo. Preko nadzorne plošče upravljate s spletno stranjo po vaših željah.

Teme in vtičniki

Izdelava spletnih strani v WordPressu je pogosta izbira podjetij in posameznikov, saj je izredno funkcionalna in preprosta ter jo lahko urejate kar sami. Na strani imate lahko različne fotogalerije, za njih namreč obstaja precejšne število vtičnikov. Objavljate lahko vremenske napovedi za določene kraje, za to prav tako poskrbijo ustrezni vtičniki. Vsekakor je teh primerov ogromno, saj je WordPress izjemno razširjen po vsem svetu. Za vsako vašo težavo ali željo se najde rešitev v obliki vtičnika, ki ga je nato potrebno namestiti na spletno stran. Vtičnik poiščete z iskalnikom za vtičnike, kjer vpišete funkcijo ali ime vtičnika, ki ga želite imeti na spletni strani. Pri tem lahko uporabljate tudi angleške izraze, z njimi boste imeli več sreče pri iskanju. Izdelava spletnih strani v WordPressu omogoča vtičnike, ki jih lahko poiščete in si jih izberete sami. Pri tem preverite skupno oceno določenega vtičnika pri ostalih uporabnikih, saj večkrat, ko so bili nameščeni, boljši so. Pozorni bodite na tiste s starejšim datumom, kajti možno je, da že več let niso bili posodobljeni. Če niso bili posodobljeni lahko z njimi ogrozite vašo spletno stran. Ko najdete ustrezen vtičnik ga nato zgolj namestite in aktivirate.

wordpress teme

Izdelava spletnih strani zahteva tudi izbiro določene teme za spletno stran, z njo določamo zunanji videz strani. Privzeti paket vam nudi 3 različne teme, vendar lahko vedno posežete tudi po drugih opcijah. Na spletu obstaja veliko brezplačnih tem, ki se razlikujejo po barvi, fontu in razporeditvi vsebin. Nekatere strani imajo eno stransko vrstico, spet druge dve ali tri, skratka možnosti je ogromno. Pri temah imate možnost kasnejšega urejanja.

V kolikor si želite na spletno stran namestiti novo temo, jo izberete v meniju Videz. Preprosto dodate novo temo, WordPress pa jih bo že prej nekaj ponudil iz svoje zaloge. Tukaj lahko izkoristite možnosti za iskanje, saj lahko iščete teme po imenu, priljubljenosti in datumu dodane teme. Iščete lahko tudi s pomočjo filtra, kjer določite želene in poljubne kriterije iskanja. S pomočjo predogleda, nato določite temo, ki vam ustreza, enostavno jo namestite in aktivirate.

Osnovne nastavitve strani in dodajanje vsebin

Po namestitvi teme se lotite osnovnih nastavitev, ki jih običajno urejate zgolj enkrat. Najprej so na vrsti trajne povezave (permalinki), ki se nahajajo za domeno. Pri tem načinu izberemo kar ime prispevka, kajti ta je najbolj učinkovit za iskanje želenega na spletni strani. Kasneje urejamo naziv strani, opis, časovni pas, zapis ure in tako dalje.

Izdelava spletnih strani v WordPressu se deli na prispevke in statične strani. To so glavne vsebine, ki se med seboj ne razlikujejo prav dosti. Prispevki se pojavljajo na osnovni strani spletne strani, razvrščeni pa so v različne kategorije. Statične strani teh kategorij nimajo in se ne pojavljajo na osnovni strani.

izdelava spletne strani

Prispevke urejamo in dodajamo z gumbom Dodaj novo, kjer prispevku dodamo naslov, datum objave, ključne besede, oznake, besedilo in želeni URL naslov. Če pišete prispevek neposredno na stran, ga lahko brišete, pišete, odebeljujete črke, dodajate povezave, slike, video in tako dalje. Ko končate z dodajanjem vsebine, prispevek enostavno objavite. V kolikor želite spremeniti napisano, lahko prispevek vedno popravite in ga posodobite. Izdelava spletnih strani še nikoli ni bila tako enostavna, kajti prispevke lahko urejate in dodajate po mili volji.

Zakaj je dodajanje vsebin v wordpressu tako enostavno?

 • Poljubno lahko spreminjate naslov članka
 • Dodajati je možno URL po lastnih željah (vendar mora biti unikaten)
 • Besedilu lahko dodate debelino, možno je dodajanje ležečega in prečrtanega besedila
 • Zamenjate lahko barvo teksta
 • Besedilo ima tri poravnave, in sicer levo, sredinsko in desno
 • Izdelate lahko oštevilčene sezname in sezname z alinejami
 • Dodajate lahko povezave na različne podstrani, prispevke ali na popolnoma drugo spletno stran

Izdelava spletnih strani v WordPressu omogoča dodajanje statičnih podstrani v navigacijskem zavihku Strani. Prikaže se vam urejevalnik, kjer vnesete naslov in želeno vsebino. V kolikor imate vsebino že pripravljeno, jo zgolj kopirajte in prilepite v urejevalnik. Ko imate vsebino pripravljeno, jo objavite z gumbom na desni strani. Na enak način dodajamo tudi prispevke oziroma novice, določimo pa mu še oznako in kategorijo. Slednja je izredno zaželjena, saj se obiskovalec tako lažje znajde na spletni strani. Z oznakami tudi združujemo sorodne vsebine.

dodajanje vsebin

Izdelava spletnih strani v WordPressu prav tako omogoča dodajanje multimedijskih vsebin v prispevek oziroma na stran. To omogoča, da vaše vsebine niso dolgočasne, temveč barvite in zanimive. Pri izbiri fotografij morate biti pozorni na avtorske pravice, sajni vsaka slika primerna za legalno uporabo na vaši spletni strani. Lahko objavljate vaše lastne fotografije ali pa fotografije s spletnih strani, ki dovoljujejo uporabo slik na strani. Te fotografije so prosto dostopne in se angleško imenujejo public domain images. Izdelava internet strani je pomembna tudi s strani slikovnega gradiva, kajti le-ta vam zagotavlja daljšo obiskanost spletne strani. Slike dodajate z gumbom Dodaj predstavnostne datoteke, kjer izberete željeno fotografijo z vašega računalnika. V kolikor želite na stran dodati video, bo najlažje, če ga dodate s portala YouTube. Pri tem pazite, da gre za vaš avtorski video, ki ga enostavno kopirate in prilepite.

Menijska vrstica

Izdelava spletnih strani mora vsebovati menijske vrstice, kajti obiskovalcem bo tako lažje brskati po vsebinah. Menijska vrstica mora biti ustrezno nastavljena, saj na ta način lahko izpostavite najbolj pomembne dele ali vsebine vaše spletne strani. Kreirate jo v navigacijskem meniju Videz in ji dodate ime.

menijska vrstica

 

Imate težave z urejanjem vaše strani? Pišite nam!

 

ON site in OFF site optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani se predstavlja s SEO okrajšavo in se deli na ON site in OFF site optimizacijo. Če želimo, da je spletna stran obiskana in na prvi strani v Google iskalniku, mora biti izdelana po določenih SEO pravilih. Izdelava spletnih strani se mora prilagoditi predvsem ON site optimizaciji in jo upoštevati.

izdelava internet straniOFF site optimizacija se navezuje na zunanje dejavnike, le-ta pa vpliva na vaše uvrstitve v Google iskalniku. S pomočjo OFF site optimizacije se gradijo zunanje povezave, ki so sestavljene iz več virov. Ti viri so običajno razni blogi in družabna omrežja.

ON site optimizacija je optimizacija, ki se izvaja neposredno na spletni strani. Izdelava spletne strani in optimizacija pri tem tehnično in vsebinsko posega v spletno stran ter prilagodi elemente, ki ustrezajo brskalniku. ON site optimizacija se izvaja po korakih, vključuje pa ključne besede, slike, URL naslove, meta oznake in notranje povezave.

Za uspešno optimizacijo internet strani in doseganje visokih pozicij na iskalniku sta obe optimizaciji ključnega pomena.

Iskanje ključnih besed

Izdelava spletnih strani se običajno začne z analizo ključnih besed, saj vas bodo uporabniki spletnih strani z njihovo pomočjo hitreje našli na iskalniku Google. Analizo lahko primerjamo s temelji hiše, je ključna za kvalitetno optimizacijo. To se običajno stori že pred postavitvijo spletne strani. Vsekakor je analiza ključnih besed zelo preprosta metoda, pripomore pa k večji branosti in obiskanosti vaše spletne strani. Vidnost spletne strani se bistveno izboljša, obiskovalci pa se na strani zadržujejo dlje časa. Če se lotite analize pravilno, lahko z izbiro pravih besed ciljate na več kupcev. Orodij za iskanje ključnih besed je ogromno, tako da lahko do zadostne količine ključnih besed pridemo že v nekaj sekundah. Z njimi boste bolj natančno nagovarjali svojo ciljno skupino oziroma publiko. Izdelava spletnih strani je možna z izbiro pravih besed, ki so povezane z vašo dejavnostjo ali izdelki.

Izdelava spletnih strani je enostavna za upravljanje, hkrati pa boste enostavno in brez težav nalagali in upravljali z vsebino. Spletna stran je dandanes ogledalo podjetja, saj predstavlja vašo dejavnost, izdelke, odnos do strank ter korektnost poslovanja. Vsebovati mora podatke o vaši dejavnosti, kontakt in predstavitev podjetja. Dobro je, da je osnovna oziroma prva stran nadvse privlačna, kajti le-ta naredi prvi vtis na obiskovalca. Osnovna stran pove bistvene podatke o vašem podjetju in dejavnosti, na nek način je predstavitev vašim bodočim strankam ali partnerjem. Vsebina strani mora v obiskovalcu izzvati akcijo, kar pomeni, da pošlje povpraševanje in opravi nakup.

Niste dobili vseh odgovorov?

Z veseljem Vam bomo pomagali

Kliknite spodnji gum in nam pošljite vprašanje ali povpraševanje

Zakaj je tako pomembno, da imate svojo spletno stran?

V kolikor podjetje nima svoje lastne spletne strani, na spletu ne obstaja. Spletna stran je kot glavna predstavitvena vizitka nekega podjetja na spletu. Pomembno je, da je spletna stran izdelana po vseh sodobnih standardih, da lahko čim bolje služi svojemu namenu.

Koliko stane izdelava spletnih strani?

Cene spletnih strani se med seboj zelo razlikujejo. V kolikor imate v mislih postavitev tudi spletne trgovine gre pričakovati, da bodo cene za izdelavo še bistveno višje. Vsekakor je pomembno, da najdete pravo razmerje med ceno in kakovostjo, ki vam jo izvajalec lahko ponudi.

Koliko časa traja postavitev spletne strani?

Postavitev spletne strani je v veliki meri odvisna od obsežnosti samega projekta. V kolikor želite imeti spletno stran z malo vsebine in nekaj najbolj pomembnimi podatki, potem bo najverjetneje takšna spletna stran lahko izdelana v kakšnem tednu dni, v kolikor pa imate v planu na stran vnašati ogromno vsebine, pa se lahko čas izdelave temu primerno tudi podaljša.

Katera platforma je najboljša za izdelavo spletnih strani?

Naše mnenje je, da je v tem trenutku najbolj primerna platforma za izdelavo spletnih strani platforma WordPress. Gre za platformo, ki omogoča postavitev spletne strani na način, da je le ta zelo enostavna za kasnejše posodabljanje, urejanje itd.

CroatiaSlovenia