Nepovratna sredstva za večji uspeh vašega podjetja

razpisi za nepovratna sredstva

Nepovratna sredstva so ena od glavnih prednosti članstva v Evropski uniji. Vsi vemo, da vsako leto Evropski uniji plačujemo določene finančne obveznosti, ki zagotavljajo nemoteno delovanje celotne unije. Pa ste vedeli, da je hkrati vsako leto na voljo precejšen znesek, ki ga unija namenja podjetjem in njihovim projektom? Razpisi za nepovratna sredstva vam omogočajo, da del tega denarja prejmete tudi za lastno podjetje ali projekt.

Če vas zanima, kako lahko nepovratna sredstva črpate tudi vi, izpolnite obrazec na dnu strani in prejmite brezplačen vodič po aktualnih nepovratnih razpisih.

Slovenci na samem repu glede črpanja

V okviru Evropske unije Slovenija že slovi po tem, kako slabo znamo črpati povratna in nepovratna sredstva, namenjena za razvoj naše države. Po zadnjih statistikah smo v letu 2018 izčrpali le za okoli 10 % nepovratnih sredstev oziroma borih 300 milijonov od razpoložljivih več kot 3 milijard! To pomeni, da se je kar 2,7 milijarde sredstev vrnilo v Evropsko unijo, kjer čakajo, da jih porabi Slovenija, konec koncev pa tudi druge države. Nekaj tega denarja lahko dobite tudi vi, če izpolnite spodnji obrazec!

V našem podjetju že nekaj časa za razne lastne projekte pa tudi druga podjetja urejamo dokumentacijo in prijave na razpise za nepovratna sredstva. Redno spremljamo različne razpise zgoraj omenjenih skladov in iščemo vedno nove priložnosti za pridobivanje nepovratnih sredstev tako za nas kot za druga podjetja.

Če bi tudi vi želeli, da vas obvestimo, kdaj bo na voljo nov razpis, ki bi vas morda lahko zanimal, izpolnite kontaktni obrazec in oglasili se vam bomo, takoj ko bo na voljo kaj primernega.

Kako delujejo razpisi za nepovratna sredstva?

Sredstva Evropske unije so razdeljena med tri najpomembnejše sklade, ki skrbijo vsak za svoje področje: regionalni, socialni in kohezijski razvoj. Vsak od teh skladov pa na podlagi raziskav trenutnega stanja naredi večletne načrte, kako bi lahko ta sredstva uporabili za razvoj dotičnega področja v posameznih državah. Sredstva se delijo na povratna in nepovratna sredstva, glavna razlika pa se skriva že v samem imenu – povratna sredstva moramo po končanem projektu in uspešnem zagonu vrniti, medtem ko nepovratna sredstva obdržimo.

razpisi za nepovratna sredstva

Postopka prijave in oddaje vloge za sredstva se veliko ljudi ustraši, saj so razpisi za nepovratna sredstva pogosto sestavljeni iz raznih pogojev, omejitev in korakov, izurjeno oko pa hitro razbere, kateri deli razpisa so res ključni in na kaj je treba biti pozoren. Zato smo tu mi. Pišite nam in pomagali vam bomo z analizo razpisa ter oddajo vse potrebne dokumentacije.

Med povratna sredstva sodijo ugodni krediti in posojila z nizkimi obrestnimi merami, kasnejšimi roki za vračanje in drugimi podjetjem prijaznimi pogoji vračanja. Večina podjetij se tem sredstvom izogiba, saj je mogoče kredite pridobiti tudi neposredno od slovenskih bank, za kar ne potrebujemo posredovanja Evropske unije.

Nam, pa tudi večini drugih podjetij, pa so mnogo bolj zanimiva nepovratna sredstva. Razpisi za nepovratna sredstva namreč omogočajo pridobitev sredstev, ki jih porabimo za izvedbo določenega projekta ali razvoj izdelka oziroma storitve, pridobljenega denarja pa nam po zaključku ni potrebno vračati, kar je izreden plus.

razpisi za nepovratna sredstva

Kako lahko nepovratna sredstva pridobite VI?

Na leto lahko preko digitalnih vavčerjev dobite do 30 00 € v nepovratnih sredstvih, z ostalimi razpisi pa celo do 100 000 € in več! Trenutno najbolj aktualni razpisi sofinancirajo:

  • Izdelavo spletne strani (ZAČASNO ZAPRTO!)
  • Izdelavo spletne trgovine (ZAČASNO ZAPRTO!)
  • Seminarje s področja marketinga, optimizacije ter izdelave spletnih strani oziroma trgovin
  • Pripravo digitalnih strategij (ZAČASNO ZAPRTO!)
  • Uvedbo e-poslovanja
  • Digitalno transformacijo poslovanja (ZAČASNO ZAPRTO!)

Njihov namen je spodbuti slovensko gospodarstvo s pomočjo digitalizacije poslovanja, povečati konkurenčnost in okrepiti prihodke od prodaje. Tako Evropska Unija kot tudi slovenske institucije se dobro zavedajo, da prihodnost uspešnega podjetja sloni na njihovi prisotnosti na spletu in digitalizaciji poslovanja.

Za izvajanje teh storitev potrebujete izvajalca, odobrenega s strani institucije, ki podeljuje nepovratna sredstva. V katalogu odobrenih izvajalcev smo tudi mi, kar pomeni, da lahko izvajamo storitve digitalnega marketinga (izdelava spletne strani ali spletne trgovine) in dviga digitalnih kompetenc (razni seminarji in delavnice s področja marketinga in upravljanja spletnih strani), prav tako pa smo v postopku odobritve za pripravo digitalne strategije, zato smo vam na voljo tudi za ta sklop.

Kakšni so pogoji za nepovratna sredstva?

Na leto lahko z digitalnimi vavčerji dobite do 30 000 €, preko ostalih razpisov pa tudi do 100 000 €!

Upravičenci so mikro, majhna in srednje velika podjetja (torej do 250 zaposlenih in do 40 000 000 € čistih letnih prihodkov) s sedežem v Republiki Sloveniji. V kolikor izpolnjujete ta dva pogoja in imate do FURS-a poravnane vse obveznosti, ste do sredstev upravičeni tudi vi! Vse, kar morate storiti, je, da izpolnite vlogo, priložite dokazila in podpišete pogodbo o sofinanciranju.

Mi poskrbimo za izvedbo vseh potrebnih ukrepov in skladnost s pogoji sofinanciranja, na koncu pa predložimo tudi vsa potrebna dokazila za dodelitev sredstev. Za obdobje 4 let je na voljo kar 8,5 milijona evrov nepovratnih sredstev, a sredstva hitro kopnijo, zato izpolnite spodnji obrazec in si zagotovite svoj delež sredstev še danes! Za vas smo pripravili povsem brezplačen vodič za črpanje nepovratnih sredstev, za vse informacije pa smo vam na voljo tudi po e-pošti na razpisi@spletnipartner.si ali na 070 666 777.

Izpolnite kontaktni obrazec in poslali vam bomo

povsem brezplačen vodič za pridobitev nepovratnih sredstev!

 

Ime in priimek*

Ime podjetja*

Sedež podjetja*

Spletna stran

Elektronski naslov*

Telefonska številka*

S čim se vaše podjetje ukvarja?

Imate kak nov projekt, idejo, izdelek ali storitev, za katerega bi si želeli sofinanciranja?

Bi radi še kaj dodali?

CroatiaSlovenia