SEO optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani za dolgoročne rezultate

“Poskrbimo, da se vaše podjetje pojavlja med prvimi zadetki na Googlu”

Če vas ni na prvi strani Googla, praktično ne obstajate. Izberite si ključne besede, za katere bi želeli, da se vaše podjetje uvršča visoko med iskalnimi zadetki, mi pa bomo poskrbeli, da vas bodo vaše potencialne stranke lahko našle.

Povprašajte za BREZPLAČNO in NEOBVEZUJOČO SEO ponudbo

NAŠE DELO V ŠTEVILKAH:

312+
Zadovoljnih strank
2215+
Ključnih besed v Googlu
181
Izdelanih spletnih strani
201
Zaključenih projektov

optimizacija spletnih straniGlavni promet na vašo stran bo tako vsekakor prišel preko iskalnika Google. Če želite biti z vašo spletno stranjo uvrščeni na visokih pozicijah v iskalniku Google, potem imate dve možnosti:

 1. Optimizacija spletne strani oziroma SEO (organski obisk)
 2. Google oglaševanje (plačan obisk – Adwords)

Katero od možnosti za optimizacijo spletnih strani boste izbrali, je seveda povsem vaša odločitev, v podjetju Spletni partner pa vam lahko svetujemo in povemo svoje mnenje na podlagi dolgoletnih izkušenj, ki jih imamo z obema.

Prednosti in slabosti SEO optimizacije spletnih strani:

 • Več kot 40 % spletnih uporabnikov ne klika plačljivih oglasov (Adwordsa), tako da že v osnovi izgubite skoraj polovico potencialnih strank, ki iščejo vaš izdelek ali storitev
 • Obiskovalci, ki pridejo na stran preko organskega obiska, torej s klikom na enega od neplačljivih zadetkov, dosegajo višjo stopnjo konverzije (4%) kot obiskovalci, ki pridejo na stran s plačanim obiskom (1-2%), in tvorijo kvalitetnejši obisk (so dlje časa na strani, imajo večje število ogledanih podstrani/sej)
 • Z dobro optimizirano spletno stranjo oziroma spletno trgovino ste na visokih pozicijah prisotni 24 ur na dan, pri Google oglaševanju pa je prisotnost pogojena z dnevnim proračunom. Pojavljate se torej le tako dolgo, dokler plačujete.
 • S tem, ko ste na visokih pozicijah, gradite na prepoznavnosti vaše blagovne znamke
 • SEO optimizacija spletnih strani se lahko izvaja za vse ključne besede/niše, medtem ko ste pri plačljivem oglaševanju nekoliko omejeni, saj je Google pri oglaševanju določenih panog izredno strog
 • Plačevanje glede na dejanske dosežene uvrstitve v Googlu. Pri nas optimizacijo plačujete samo, ko zasedate pozicije na prvi strani Googla (1. do 10. mesto). Pri optimizaciji za razliko od Google oglaševanja ne plačujete posameznih klikov, temveč mesečni znesek, ki ni pogojen s številom klikov, ampak z dejansko uvrstitvijo na pozicije v iskalniku Google. To pomeni, da plačujete zgolj dejanske rezultate.
 • Optimizacija spletnih strani je dolgotrajen postopek, kar pomeni, da ne morete na vrh iskalnika čez noč. To je prednost plačljivega Google oglaševanja, kjer lahko kreirate oglaševalsko kampanjo hitro in se tako v zelo kratkem času pojavite na vrhu iskalnika.

 

V primeru vprašanj ali želje po sodelovanju nam, prosimo, pošljite sporočilo

 

Zelo pomembna je kvalitetna začetna analiza ključnih besed

Optimizacija spletnih strani se začne z izborom pravih ključnih besed. Preden začnete graditi spletno stran oziroma preden se začne SEO optimizacija spletnih strani je najpomembnejši korak izbor pravih ključnih besed za vašo predstavitev na spletu. Ko izbirate ključne besede, morate biti pozorni, da:

 • izberete ključne besede, pod katerimi želite biti uvrščeni visoko na Googlu,
 • poiščete besede/besedne zveze, ki imajo dovolj veliko število mesečnih iskanj (volumen),
 • poiščete daljše ključne besede/besedne zveze (LSI), in sicer ključne besede, ki so dolge vsaj 2-3 besede, načeloma pa velja pravilo “več je več”,
 • izberete si večje število ključnih besed, pod katerimi bi želeli biti visoko v Googlu,
 • vedno poskrbite, da boste uporabniku nudili tisti vir informacij, ki ga potrebuje, ko pride na vašo spletno stran pod določeno ključno besedo/besedno zvezo,
 • preverite konkurenco s ključnimi besedami, ki jih želite optimizirati. Tako boste videli, kje se konkurenca že močno pojavlja in katerih ključnih besed konkurenca še ni odkrila.

analiza ključnih besed

V primeru vprašanj ali želje po sodelovanju nam, prosimo, pošljite sporočilo

 

Optimizacija spletnih strani (SEO) se ureja na dva načina:

 

 1.) ON site optimizacija spletne strani

Urejena ON site optimizacija spletnih strani je pogoj za uspeh, če se želite zoperstaviti vašim konkurentom na spletu. Izjemnega pomena je, kako imate urejene nekatere glavne postavke na vaši spletni strani, podstraneh, kategorijah, izdelkih, ki so pomembne za dobro optimizacijo spletne strani.

On site optimizacija spletnih straniNa kaj vse je potrebno biti pozoren pri ON site optimizaciji?

  • Naslov spletne strani
  • Opis spletne strani, ki je viden v iskalniku
  • Urejeni URL-ji
  • Upoštevanje H oznak (H1, H2, H3 oznake)
  • Uporaba pravilne gostote ključne besede na ciljni strani
  • Uporaba unikatnih vsebin na spletni strani
  • Pravilno poimenovanje in označevanje slik na spletni strani
  • Uporaba notranjih (internih) povezav
 • Uporaba izhodnih povezav
 • Uporabna vsebina spletne strani
 • Hitrost delovanja spletne strani
 • Zanesljivost strežnika, na katerem je postavljena spletna stran
 • Vpis spletne strani v Googlova orodja (Analytics, Search Console)

Našteli smo vam le nekaj najpomembnejših stvari, ki jih je potrebno upoštevati pri SEO optimizaciji spletne strani in za doseganje dobre pozicije na spletu. V kolikor vas zanimata optimizacija spletnih strani in strokovna pomoč pri optimizaciji vaših spletnih strani, nas čim prej kontaktirajte. Pripravili smo namreč več različnih možnosti, s katerimi želimo optimizacijo spletnih strani čim bolj približati podjetjem, ki se zavedajo njenega pomena.

2.) OFF site optimizacija spletne strani

Kot smo že omenili, je za učinkovitost OFF site optimizacije potrebna dobro izvedena optimizacija na sami spletni strani. OFF site optimizacija pa je izvajanje aktivnosti izven vaše spletne strani. OFF site optimizacija je, vsaj po mnenju nekaterih strokovnjakov, bolj pomembna od ON site optimizacije. Dejstvo je, da ima OFF site optimizacija spletnih strani precej večjo moč, je pa res, da brez dobre ON site optimizacije tudi zelo dobro in zelo učinkovito pripravljena OFF site optimizacija ne bo imela takšnega učinka, kot bi ga imela sicer.

off site optimizacija spletnih strani

Pomembno je, da sta oba segmenta SEO optimizacije spletnih strani narejena tako, kot se spodobi, saj v nasprotnem primeru ne gre pričakovati visokih uvrstitev v Googlu, še posebej ne za srednje težke ali težke ključne besede. OFF site optimizacija spletnih strani je sklop aktivnosti, ki morajo med seboj biti dobro usklajene. Gre za pridobivanje zunanjih povezav (v tujem žargonu Backlinks), ki bodo prenašale moč iz drugih spletnih strani na našo. Predstavljajte si, kot da vsaka povezava, ki jo vaša spletna stran pridobi, šteje kot glas ZA, kajti v očeh Googla vsaka povezava na določeno spletno stran predstavlja potrditev, da je vsebina na strani kvalitetna. Google skrbi, da se v njegovem brskalniku vedno pojavlja le vsebina visoke kakovosti, to pa lahko ugotavlja na različne načine. OFF site optimizacija spletnih strani vam lahko pomaga, da Google visoko uvrsti vašo spletno stran pod določeno ključno besedo, toda če vsebina na strani ne bo kvalitetna, tudi dobro opravljena OFF site optimizacija ne bo imela pravega učinka.

OFF site SEO optimizacija spletnih strani obsega pridobivanje zunanjih povezav s sorodnih spletnih strani, ki imajo čim večjo moč v očeh Googla. To lahko preverite z dvema parametrom, in sicer sta to “domain authority”  in “page authority”. Nekatere zunanje povezave imajo lahko tudi do 100-krat večjo moč v primerjavi z drugimi povezavami, ki se jih lahko pridobi. Pomembno je, da so povezave dobro razporejene in da se uporabljajo v pravem razmerju na vsaki podstrani. Gre za zelo pomembno področje SEO optimizacije spletnih strani, zato v primeru, da nimate potrebnih izkušenj, raje ne tvegajte in to delo zaupajte izkušenemu strokovnjaku. Google vas namreč lahko v primeru, da boste zunanje povezave pridobivali na napačen način, tudi kaznuje z nižjimi uvrstitvami.

Niste dobili vseh odgovorov?

Z veseljem Vam bomo pomagali

Kliknite spodnji gum in nam pošljite vprašanje ali povpraševanje

Kaj pomeni kratica SEO in kaj je njen namen?

Kratica SEO pomeni s tujko Search engine optimization, kar v Slovenskem jeziku pomeni optimizacija spletnih strani. Namen optimizacije spletnih strani je uvrstitev določene spletne strani v iskalniku Google med TOP zadetke pod ključnimi besedami, ki so za poslovanje podjetja pomembne.

Kako se izvaja SEO optimizacija spletnih strani?

Obstaja več načinov, kako se optimizacija lahko izvaja, toda le redki so učinkoviti in odobreni s strani Googla. V kolikor niste strokovnjak na tem področju, boste najverjetneje potrebovali podjetje, ki vam bo pomagalo, saj lahko nepoznavalec naredi več škode, kot koristi, če se optimizacije loteva sam.

Koliko stane optimizacija spletnih strani?

Pomembno se je zavedati, da je pri optimizaciji spletnih strani lahko cena zelo različna. Cena je običajno odvisna od zahtevnosti samega projekta, prav tako pa je cena odvisna od količine ključnih besed, ki jih želite optimizirati. Pošljite nam povpraševanje, saj vam bomo le tako lahko poslali natančnejšo oceno glede same cene.

Zakaj se optimizacija spletnih strani izplača?

SEO optimizacija vam bo omogočila, da boste na vašo spletno stran pripeljali enega najbolj kvalitetnih obiskov, kar jih je danes mogoče dobiti na področju digitalnega marketinga. SEO optimizacija lahko pomaga pri povečevanju prodaje, kot tudi pri povečevanju prepoznavnosti blagovnih znamk.

Kaj je optimizacija spletnih strani?

Najprej bomo na kratko opisali in razložili pojem optimizacija spletnih strani. Gre za izraz, ki izhaja iz kratice SEO (Search Engine Optimization), predstavlja pa postopek, ko določeno spletno stran pripeljemo do TOP pozicij v iskalnikih. Najbolj pomembno vsekakor je, da vaša spletna stran dosega visoko uvrstitev v iskalniku Google, saj iskalnik Google uporablja več kot 77% vseh uporabnikov spleta. Ostali iskalniki so v primerjavi z Googlom precej nepomembni in zanemarljivi.

CroatiaSlovenia